Demiral en Günok ontmantelen de Oostenrijkse machine | Eurocup Duitsland 2024

Demiral maakte na twee corners een einde aan de droom van Oostenrijk om voor het eerst in zijn geschiedenis de kwartfinales van het EK te bereiken. Het team van Rangnick, innovatief in collectivisme en durf, kwam in botsing met de vastberadenheid van Turkije, gezegend door fortuin bij het eerste doelpunt en gered door een monumentale redding van Mert Günok, de doelman van Besiktas, die de geweldige kopbal van Baumgartner in de 94e afweerde Het is al bewezen dat blessuretijd voor chaos in de gebieden zorgt en het makkelijker is om doelpunten te maken. Günok verhinderde het en de Turken Zij staan ​​volgende zaterdag in Berlijn tegenover Nederland.

1

Patrick Pentz, Kevin Danso, Phillipp Mwene (Alexander Prass, min. 45), Stefan Posch, Philipp Lienhart (Max Wöber, min. 63), Konrad Laimer (Florian Grillitsch, min. 63), Christoph Baumgartner, Romano Schmid (Michael Gregoritsch , min 45), Nicolas Seiwald, Marcel Sabitzer en Marko Arnautovic

2

Mert Günok, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakci, Ferdi Kadioglu, Mert Müldür, Orkun Kökçü (Irfan Can Kahveci, min. 82), Ismail Yüksek (Salih Özcan, min. 57), Arda Güler (Kerem Aktürkoglu, min. 77) ), Baris Alper Yilmaz en Kenan Yildiz (Oké Yokuslu, min. 77)

Doelen
0-1 min. 0: Demiraal. 0-2 min. 58: Demiraal. 1-2 minuten. 65: Gregoritsch

Scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias

Gele kaarten

Orkun Kokcu (min. 10), Romano Schmid (min. 37), Ismail Yüksek (min. 41), Lienhart (min. 51)

Het Leipzig-stadion werd omgetoverd tot een Turks eiland. De drie miljoen Duitse burgers van Turkse afkomst lieten zich voelen als een luidruchtige steungolf voor het op een na meest gesteunde team in Duitsland. De atmosfeer veranderde de hartslag van de spelers. De eerste minuut omvatte een hele wedstrijd. Op 20 seconden liet Baumgartner Sabitzer alleen achter voor Günok. Günok anticipeerde hierop met een preventieve actie. Hij nam een ​​doeltrap. Het spel eindigde in een hoekschop en het schot van Arda Güler op de klaring van Baugartner, de rebound van Posch, de wanhopige klaring van Pentz en het doelpunt van Demiral. De centrale verdediger van Al-Ahli eindigde op nul. Er was een minuut verstreken en de wedstrijd bood Turkije een geschenk aan.

De aanmoediging van hun publiek en het doelpunt in hun voordeel verhoogden het moreel van de Turken met een adrenaline-injectie. De cocktail van vertrouwen en emotie verbeterde hen. Ze hadden de besturing goed, het ritme, de pauzes. Ze hebben het goed besloten. Ze sloten goed af. Ze zetten met plezier druk op overweldigde tegenstanders. Word eerste in groep D, vóór Frankrijk en Nederland Het zat niet goed bij de Oostenrijkers. Er roerde zich iets in het geweten van deze voetballers. De noodzaak om hun succes te bevestigen, misschien de zelfgenoegzaamheid om zichzelf superieur te achten, had het team kunnen storen. Sabitzer gaf vreemde signalen af ​​toen hij op het veld verscheen met een gevlochten kapsel dat uren van zijn vrije tijd moet hebben opgeslokt. Ik had het nodig? Dat dacht hij. Wat hem te wachten stond, was niet de ceremonie van de overgang naar de kwartfinales, maar een dag vol problemen. Het feest liet zien dat het echt geen nieuw label nodig had, maar wat meer helderheid. Zijn slechte nacht weerspiegelde het lijden van Oostenrijk.

Türkiye wist de voorsprong met ongewone ernst te benutten. Rangnick, die Grillitsch aanvankelijk op de bank liet zitten, die tegen Nederland fenomenaal was, wijzigde na rust de opstelling. Prass en Gregoritsch kwamen binnen en door nog een versnelling onder druk te zetten, slaagden de Oostenrijkers erin zichzelf beter te positioneren, in de wedstrijd te komen en de Turkse verdediging te verdrijven door met één aanraking door de centrale rijstroken op te schuiven. Oostenrijk had het initiatief herwonnen toen Demiral, na weer een tegenaanval en nog een corner, opnieuw scoorde met een kopbal. Zijn sprong, één meter boven de knappe Lienhart, bracht de hele Montella-bank in vuur en vlam in een feest dat de kwalificatie voorafschaduwde.

Het doelpunt van Gregoritsch, een nieuwe kopbal uit een hoekschop, wakkerde het laatste deel van een wedstrijd aan die luidruchtig was op de tribunes en dapper op het gras, maar nooit gewelddadig. Het enige dat voor de Oostenrijkers overbleef, was de drive, de vastberadenheid en de wil om te proberen terug te komen. Ze waren academisch, maar zelden oogverblindend. Ze verloren de veiligheid en precisie in de eerste minuut.

Je kunt EL PAÍS Deportes volgen in Facebook En Xof meld u hier aan om te ontvangen onze wekelijkse nieuwsbrief.



Source link

Leave a Comment

web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web