Nieuwe peilingen vergroten de voorsprong van Trump en vergroten de druk op Biden om zich terug te trekken | Amerikaanse verkiezingen

Joe Biden beschouwt zichzelf al lang als de enige Democraat die Donald Trump kan verslaan. Hij behaalde dit bij de presidentsverkiezingen van 2020 en herhaalde een goed resultaat bij de parlementsverkiezingen van 2022 Ik dacht erover om een ​​overgangspresident te worden, met de historische missie om het mandaat van Trump te overtreffen en het stokje door te geven aan een nieuwe generatie. Zijn voorganger verzette zich echter tegen zijn nederlaag en nam de controle over de Republikeinse Partij over. Trump is opnieuw de te kloppen kandidaat, maar de peilingen na het debat in Atlanta van vorige week geven aan dat de president hem niet zal kunnen verslaan. Dat vergroot de druk op Biden om zich terug te trekken. Tegelijkertijd valt Kamala Harris op als favoriet om hem te vervangen.

Het media-, politieke en financiële offensief tegen de kandidatuur van de president houdt niet op. Deze woensdag was de prestigieuze Boston-bol degene die in een hoofdartikel vroeg om een ​​stap opzij te doen. Tegelijkertijd verhief een tweede congreslid in het openbaar zijn stem om hem te vragen zich terug te trekken. Er waren ook donateurs die om een ​​kandidaatswisseling vroegen. Biden heeft categorisch ontkend dat hij overweegt zijn herverkiezingsbod op te geven. Als de president er echter van overtuigd raakt dat hij geen enkele kans maakt om verkozen te worden, wordt de kans dat hij de handdoek in de ring gooit groter.

Deze woensdagmiddag sloten Democratische gouverneurs uit het hele land de gelederen met de president tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis, die ook werd bijgewoond door vice-president Kamala Harris, het eerste alternatief in de lijn van opvolging. “De president is onze kandidaat. De president is de leider van onze partij”, zei gouverneur van Maryland, Wes Moore, aan het einde van de bijeenkomst. Hoewel de gouverneurs hun steun aan de president betuigden, Ze kwamen allemaal tot de conclusie dat het allerbelangrijkste is om Donald Trump te verslaan bij de verkiezingen van 5 november, een veelzeggende toespeling.

Van links naar rechts de gouverneurs van New York, Kathy Hochul; Minnesota, Tim Walz, en Maryland, Wes Moore, deze woensdag buiten het Witte Huis.SHAWN THEW (EFE)

Opiniepeilingen beginnen een beslissende afstand tussen de twee kandidaten aan te geven. Deze woensdag, De New York Times Heeft gepubliceerd een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Siena wat ervoor zorgt dat de afstand in de intentie om vóór Trump te stemmen onder de waarschijnlijke kiezers is verdubbeld van 3 naar 6 punten, zodat nu tussen beide kandidaten 49% voor Trump zou kiezen en 43% voor Biden. Het verschil is zelfs nog groter (49% tot 41%) onder de geregistreerde kiezers. Trump heeft nog nooit zo’n grote voorsprong gehad in een opiniepeiling van de New York Times, een van de kranten die openlijk om zijn terugtrekking heeft opgeroepen.

Groeiend verschil

Weten wat er buiten gebeurt, betekent begrijpen wat er binnen zal gebeuren, mis niets.

BLIJF LEZEN

Het verschil breekt ook alle records in een overzicht van de Wall Street Journal deze woensdag gepubliceerd. De conservatieve financiële krant kent Trump een voorsprong van zes punten toe op Biden in het land als geheel door een keuze tussen de twee voor te stellen: 48% tot 42%. De afstand blijft behouden (maar met 42% naar 36%) wanneer ook Robert F. Kennedy Jr en de rest van de onafhankelijke kandidaten in aanmerking worden genomen. 80% is van mening dat Biden te oud is om te herhalen en bijna de helft van de kiezers (47%) zou beide kandidaten op het stembiljet vervangen als ze konden. Een CNN-peiling schat het verschil ook op zes punten.

Deze onderzoeken sluiten zich aan bij andere die de afgelopen dagen zijn gepubliceerd en waarin het effect van het debat enigszins gering leek. Misschien is het niet alleen het face-to-face gesprek, maar ook de daaropvolgende discussie over de geschiktheid van Biden die zijn steun uitholt. De gemiddelden van de enquête-aggregators beginnen de kloof te dichten. Die van FiveThirtyEight, die Biden vóór het debat een minimaal voordeel opleverde, heeft Trump deze woensdag al 2,3 punten voorsprong gegeven, de langste afstand sinds beiden zich begin maart kandidaat stelden op Super Tuesday.

Nog een aggregator, die van RealClearPolitics geeft Trump een voorsprong van 2,9 punten, de grootste sinds januari. Het portaal Metaculuseen voorspellingsgemeenschap van duizenden gebruikers, schat dat de Republikeinse kandidaat een kans van 64% heeft om terug te keren naar het Witte Huis, vergeleken met slechts 24% voor Joe Biden. PredictIt experimentele marktinvesteerders Ze hebben Kamala Harris soms een betere kans gegeven om gekozen te worden dan Biden zelf.

In 2020, vier maanden voor de verkiezingen, had Biden een voorsprong van negen punten in de peilingen. Uiteindelijk won hij de verkiezingen met 51,25% van de stemmen, vergeleken met de 46,8% van Trump. Ondanks het verschil van zeven miljoen stemmen werd de overwinning van de Democraat beslist met enkele tienduizenden stemmen in een handvol beslissende staten. Gegeven het feit dat het kiesstelsel de voorkeur geeft aan landelijke en ontvolkte staten, met een Republikeinse meerderheid, moet de Democratische kandidaat een verschil van enkele punten winnen in de volksstemming om een ​​meerderheid te hebben in het kiescollege, dat de president kiest. Hillary Clinton won in 2016 de populaire stemming (48%-46%), maar werd niet tot president gekozen.

Tot nu toe is de president bereid geweest te proberen te bewijzen dat de fouten, aarzelingen en slotzinnen van het eerste debat een ongeluk waren, als gevolg van vermoeidheid, verkoudheid, keelpijn en jetlag (dit is het nieuwste excuus of, in de woorden van Biden) woorden, uitleg, hoewel hij zich al een week aan het voorbereiden was op het debat in Camp David, Maryland). De komende week krijgt hij de kans om zichzelf te testen in een televisie-interview, verschillende radio-interviews en een persconferentie. “Ik stel mezelf voor. Ik ben de leider van de Democratische Partij. “Niemand ontslaat mij”, zei hij woensdag in een oproep aan zijn campagnestaf waaraan ook Harris deelnam. De New York Times, die had gepubliceerd dat Biden een bondgenoot had verteld dat hij overwoog zich terug te trekken, trok dat idee later terug na een botte ontkenning door het Witte Huis en liet het achter met het feit dat hij heeft toegegeven dat er cruciale dagen aanbreken voor zijn kandidatuur.

In een radio-interview met radiopresentator Earl Ingram, waaruit enkele fragmenten zijn bekeken, merkt Biden op: “Ik heb een slechte nacht gehad. En het feit is, weet je, het was… Ik heb het verpest. Ik heb een fout gemaakt”. Tegelijkertijd vraagt ​​hij om zich niet zozeer op het debat te concentreren: “Het is 90 minuten op het podium. Kijk eens wat ik in drie en een half jaar heb gedaan”, voegde hij eraan toe.

De zaken gaan zo snel dat ABC, dat van plan was zijn interview met Biden zondag uit te zenden, heeft besloten het op vrijdagavond in prime time te plannen. De druk is maximaal. Aan de ene kant heeft Biden haast om het verhaal te veranderen. Aan de andere kant kan het interview verouderen als het langer dan nodig wordt bewaard.

Nieuwe druk

Woensdag riep een tweede congreslid Biden op om af te treden als herverkiezing. Dit is Raúl Grijalva, uit Arizona, die zich aansluit bij Lloyd Doggett, uit Texas. Het zijn slechts twee van de ruim 250 vertegenwoordigers en senatoren van de Democratische Partij in het Congres, maar er zijn er nog veel meer die daar twijfels over hebben geuit, zelfs zonder de president openlijk te vragen de handdoek in de ring te gooien. “De ongelukkige realiteit is dat de status quo ons waarschijnlijk president Trump zal opleveren”, zei Seth Moulton, vertegenwoordiger van Massachusetts. het is een verklaring. “Als je huidige strategie niet werkt, is het zelden de juiste beslissing om te verdubbelen. ‘President Biden zal niet jonger worden’, voegde hij eraan toe. Er zijn er meerdere die soortgelijke opmerkingen hebben gemaakt.

Joe Biden, tijdens een evenement afgelopen woensdag in het Witte Huis.
Joe Biden, tijdens een evenement afgelopen woensdag in het Witte Huis.
Yuri Gripas / ZWEMBAD (EFE)

De president nam woensdag deel aan een medailleceremonie voorafgaand aan 4 juli, Independence Day, een Amerikaanse nationale feestdag. Hij las zijn interventie op het scherm, maar zijn bewegingen en gebaren zijn nog steeds die van een ouder persoon. Op 81-jarige leeftijd is zijn fysieke achteruitgang duidelijk zichtbaar en een hypothetische tweede termijn zou betekenen dat hij het presidentschap zou bekleden tot hij 86 jaar oud is. Toch lijkt de president er voorlopig van overtuigd dat hij de perceptie van de kiezers kan omkeren door zijn agenda te intensiveren.

Niet iedereen vertrouwt het. De druk komt ook uit de geldwereld. Verschillende donoren beginnen hun twijfels te uiten. Onder hen valt Reed Hastings, medeoprichter van Netflix, op, die de president opriep om uit de race te stappen: “Biden moet een stap opzij zetten om een ​​krachtige Democratische leider toe te staan ​​Trump te verslaan en ons veilig en welvarend te houden”, zei hij in een toespraak. verklaring op de eerste plaats voor De New York Times, Hij meest actieve krant in het offensief tegen de president.

Als Biden opzij stapt – en dat is een gigantische ‘als’ – valt nog te bezien wie hem vervangt. Jim Clyburn, een oude vriend en vertrouweling van Biden, zei dat hij een ‘mini-voorverkiezingen’ zou steunen in de aanloop naar de Democratische Nationale Conventie die op 19 augustus in Chicago begint. De Democraat uit South Carolina bracht de afgevaardigden een alternatieve keuze naar voren tijdens een virtuele hoofdelijke stemming die door de Democraten vóór de eigenlijke conventie was gepland. Op CNN zei Clyburn dat vice-president Kamala Harris, gouverneurs en anderen aan de wedstrijd konden deelnemen: “Het zou eerlijk zijn voor iedereen.”

Harris-moment

De vice-president komt naar voren als favoriet voor een hypothetische opvolging, al kent ze ook tegenstanders binnen de partij. De Harris-oplossing lijkt de meest continue en ook degene die het gemakkelijker maakt om al het geld binnen te halen dat door de Biden-Harris-campagne is ingezameld. De afgevaardigden die Biden in de voorverkiezingen heeft gewonnen, zijn tot op zekere hoogte ook van hem.

Clyburn heeft op CNN zijn voorkeur voor haar uitgesproken en de leider van de Democratische minderheid in het Huis van Afgevaardigden, Hakeem Jeffries, heeft ook laten weten dat hij haar kandidatuur zou steunen als Biden zich zou terugtrekken, aldus The Washington Post. Tim Ryan, prominent voormalig Democratisch congreslid, heeft het openlijk gesteund in een artikel in Nieuwsweek. De doorslaggevende mening zou uiteraard die van Biden zijn, die haar de afgelopen dagen aan zijn zijde heeft gehouden tijdens campagnegesprekken of ontmoetingen met de gouverneurs.

Kamala Harris, vorige week op een evenement in Phoenix (Arizona).
Kamala Harris, vorige week op een evenement in Phoenix (Arizona).Rebecca Noble (REUTERS)

Het kiezen van iemand in plaats van Harris, de eerste vrouw die het vice-presidentschap bekleedt, en die tevens de dochter is van een Indiër en een Jamaicaan, die in staat is de zwarte stem te mobiliseren, zou een last kunnen zijn voor de Democraten. Ze is tijdens haar ambtsperiode niet erg populair geweest, deels omdat ze ingewikkelde of onmogelijke opdrachten kreeg, zoals het stoppen van de oorzaken van immigratie. Ze begint in sommige peilingen echter betere resultaten te boeken dan Biden, ze viel op als verdediger van abortus en heeft niet de afwijzing van de jonge en Arabische stem die de president vergezelt. Harris, 59, heeft een grotere nationale projectie dan andere mogelijke kandidaten. Het veroorzaakt echter ook afwijzing bij sommige segmenten van het electoraat met wie Biden een betere band had, met name bij de blanke kiezer uit de arbeidersklasse.

Dat Harris de favoriet is, lijkt te bevestigen dat zij het doelwit is geworden van aanvallen van de Trump-campagne die van start is gegaan een advertentie met de slogan: “Stem in november Republikeins. Houd Kamala tegen.”

Het team van de voormalige president gaf deze woensdag ook een destructieve verklaring af: “Alle Democraten die oproepen tot het aftreden van de corrupte Joe Biden steunden ooit Biden en zijn mislukte beleid dat leidde tot extreme inflatie, een open grens en chaos in het land en daarbuiten”, zei hij. zegt.

“Vergis je niet: de Democraten, de reguliere media en het moeras hebben samengespannen om de waarheid voor het Amerikaanse publiek te verbergen: Joe Biden is zwak, mislukt, oneerlijk en ongeschikt voor het Witte Huis”, vervolgt de tekst, toegeschreven aan de campagneadviseurs Chris LaCivita en Susie Wiles. “Elk van hen heeft gelogen over de cognitieve toestand van Joe Biden en zijn rampzalige beleid van de afgelopen vier jaar gesteund, vooral de kakelende co-piloot Kamala Harris”, besluit hij.

Volg alle informatie over de verkiezingen in de Verenigde Staten op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Source link

Leave a Comment

mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt mdt