Spanje zet de Chinese stap in de schoen van Japan | Olympische Spelen Parijs 2024

Spanje had een openstaande rekening bij Japan en verzamelde deze tijdens zijn Olympische debuut. De Japanners hadden hem nog maar een jaar geleden te pakken gekregen een 4-0 bloeding aan het einde van de groepsfase van het WK. Door dat schudden schoot het team richting de maan en donderdag leden ze op het hoofdkwartier van Nantes die nederlaag. Een kleine aanpassing met het verleden op zoek naar goud op de Spelen.

2

Cata Coll, Laia Aleixandri, Olga Carmona (Oihane Hernández, min. 59), Irene Paredes, Ona Batlle, Patri Guijarro (Teresa Abelleira, min. 81), Aitana Bonmatí, Alexia Putellas (Jenni Hermoso, min. 67), Salma Paralluelo , Athenea del Castillo (Lucía García, min. 81) en Mariona Caldentey

1

Ayaka Yamashita, Toko Koga (Miyabi Moriya, min. 89), Saki Kumagai, Moeka Minami, Hinata Miyazawa, Risa Shimizu (Hana Takahashi, min. 68), Aoba Fujino, Kiko Seike (Maika Hamano, min. 45), Fuka Nagano , Yui Hasegawa en Mina Tanaka (Remina Chiba, min. 79)

Doelen
0-1 min. 12: Aoba Fujino. 1-1 min. 21: Aitana Bonmatí. 2-1 min. 73: Mariona Caldentey

Scheidsrechter Bouchra Karboubi

Gele kaarten

Patri Guijarro (min. 10), Irene Paredes (min. 42)

Hij bereikte het met een kurkentrekker en kauwde non-stop door de rigoureuze Aziatische verdediging. Toen de haast begon te verschijnen, Mariona Caldentey Hij heeft het raadsel gevonden. Japan ging door en dekte zichzelf heel goed in, maar het duel leek te lang om de oneindige aanraking van de Montse Tomé-meisjes te weerstaan. Tussen Aitana Bonmatí, doelpuntenmaker en assistent, en haar al vroegere partner van Barça loste een vermoeiende middag op in het westen van Frankrijk.

Door de overwinning verkeert het team in een optimale positie om door te gaan naar de kwartfinales, aangezien de eerste twee van elke groep plus twee van de drie beste derde plaatsen zijn geklasseerd. De volgende wedstrijd is aanstaande zondag tegen Nigeria (19.00 uur) en het eerste seizoen wordt volgende week woensdag afgesloten tegen Brazilië (17.00 uur).

Het charmante stadion La Beaujoire in Nantes, waar elke vijf minuten een vliegtuig overheen vliegt, was gastheer voor een duel met de geschiedenis, de eerste van een Spelen voor het damesvoetbalteam. Een mijlpaal waarvoor Montse Tomé het beroemdste middenveld terugkreeg: dat van Patri Guijarro, de huidige koningin Aitana en haar voorganger Alexia Putellas. Het trio dat op de vlucht werd voorgedragen tot twee zomers geleden, toen de 15 uur-crisis een zeer bewogen periode in de kleedkamer opende. Tere Abelleira was degene die werd opgeofferd in de elf.

Niemand was verrast door het spelplan. Japan trok alles uit de kast met de bedoeling als een schot op de counter naar buiten te komen. Een jaar geleden deden ze het niet slecht in de Antipoden. Reden te meer als Aoba Fujino na een kwartier een sensationele vrije trap over de barrière schiet. De aanvaller had vanaf het begin al een heel duidelijke bal gehad die Cata Coll pakte. Dit keer zorgde een verbeterbare actie met het hoofd van de doelman voor de 0-1-fout.

De enige oplossing die Spanje al snel vond, was gelijkspel. Aitana vond, in alliantie met Athenea del Castillo, al snel verlichting dankzij een goed gefilterde pass van de Madrid-speler. De blaugrana zette de subtiele en elegante afwerking voor het doel.

Geen spoor van Salma

Het antwoord veranderde het script ook niet. Veel bal uit Spanje en alle orde van de wereld van de Japanners, die zonder al te veel schrik stand hielden tot aan de rust. Tomé's groep miste diepgang en enige finesse bij sommige leveringen in het gebied. Op een poging van Laia Aleixandri na, die als weinig anderen klaar stond om een ​​bal in een hoekschop onderuit te halen, kon doelman Yamashita rustig nadenken over de Spaanse manoeuvres. Er was niet veel bekend over Salma Paralluelo, die vanwege de beperkte ruimte geen gras had om op te rennen of ballen om af te maken.

De monoloog van Spanje, met de bal aan de voet vastgelijmd, groeide alleen maar met het passeren van de minutenwijzer en Japan vond het steeds moeilijker om zich uit te rekken. Het creëren van duidelijke kansen was voor de ploeg een ander verhaal. Jennifer Hermoso kwam, in plaats van een Alexia zonder elektriciteit, helpen, maar de beveiligingssleutel van de kluis werd gevonden door Mariona's fijne voet. Hij ontving het aan de kant van het terrein, sloot zich aan bij Bonmatí en maakte ruimte om het in de hoek te zetten. Een zwaarbevochten comeback uit Spanje om een ​​goede start te maken en dit persoonlijke hoofdstuk op te lossen. Sinds die 4-0 heeft de ploeg in 19 wedstrijden slechts twee onbeduidende nederlagen gekend. Een vrolijk pad op het gras met het oog op het goud van Parijs.

Je kunt EL PAÍS Deportes volgen in Facebook En Xof meld u hier aan om de Dagelijkse nieuwsbrief Olympische Spelen van Parijs.



Source link

Leave a Comment

bc4s bc4s bc4s bc4s bc4s bc4s bc4s bc4s